marți, 19 aprilie 2011

Un om ce cade în GENUNE

Totul nu-i decât o Reluare, o Renaştere, o Refacere !
Sevastre (când ERA profesor la Tonitza)
~
Mulţumesc MAESTRE !
~
ATÂT !
DoarATAT !
Restul ESTE VIS !
~
Variaţiuni pe tema :
Un om ce cade în genune, o viaţă  'ntreagă făureşte, în care'şi poartă crunt blestemul , o taină ce n-o dovedeşte. Şi viaţă din viaţa-i construieşte, dar în zadar, genunea îl înghite în fiecare clipă ce ani străbate-n vis, în visul ultim, măreţ, al vieţii sale.
Un om ce cade în genune, genune neagră, avidă vecinic de lumină, un infinit de neputinţă, un haos surd, ce strigătul îl nimiceşte, ultimul dram de conştiinţă, o negură cu vălu-i egiptean, ultimul văl, ultimul val. Ultimul val ? Ce e val ca valul piere, ca valul piere, ultimul val, ultimul văl, vălul egiptean, un timp trecut, consumat în prezent pentru prezentul viitor, activ şi mort în clipă, o clipă, o clipă, o clipă, o clipă, o clipă veşnică, nemuritoare, o viaţă 'ntreagă, din viaţă construită, dar în zadar, dar în zadar. Dar în zadar ? Da în zadar ! Ce ani străbate'n vis. Nu-i în zadar ! Nimic nu-i în zadar. Totu-i în văl, în val, în van. Nimic nu-i în zadar. Nimica. Nimic ce clipa 'nghite, avidă vecinic ...
O faptă consumată rămasă'n clipa veşnică, nemuritoare, veşnic nemuritoare, o faptă veşnic moartă, ce a trăit generatoare de fapte moarte, pentru un viitor prezent, pentru un prezent din viitor, ce moare'n clipa vieţii, din viaţă construită, genunea înghiţită'n blestemul crunt, negru, haos surd, ultimul dram din vălul ultim egiptean. Ultimul dram ? Ultima dramă. Nu-i în zadar. Lumină a vieţii sale, a vieţii ce cade în genune. Lumină avidă vecinic de 'ntuneric. Ultima cădere, ultima teamă, teama, val, văl, van. Nimica. O dramă ce cade, cum cade, cu vuiet surd, asurzitor de surd. La fel de surd ca cerul vara când huleşte, huleşte crunt şi cade, se prăbuşeşte ca o taină, peste oameni, peste case, peste vieţi, o taină a vieţii, o viaţă, o viaţă din viaţă, ce moare în clipa în care se naşte, când se naşte, cum se naşte ... Acel cer ce cade în genune, în haos sumbru, adânc, în taină, lumină surdă, beznă ce zbiară, când zbiară, când cade, cum cade, el cade, se prăbuşeşte, în zadar, în timp, în clipă, în clipa timpului geneză, din viaţa-i clipă, clipă lângă clipă, ultimul vis, măreţ, sumbru, al vieţii, al vieţii ce moare, înghiţită, nu în zadar, egiptean, nimica în genune, nimic decât căderea, un ultim văl, un ultim val, în van nu-i în zadar, când e'n zadar, cum e'n zadar, genune goală, fără văl, veşnica prăbuşire, goală, surdă, clipă, moartă, lumină ...  

~  
Nu vreau să plictisesc pe nimeni. Eu sunt încă prezent, doar că ... nu m-am regăsit încă ! M-am rătăcit ! Sunt în prea multe OGLINZI ! Fiecare însă cu PERSONALITATEA ei. Dacă o are ! Eu am avut şansa şi onoarea, de a fi însoţit, pe DRUM, de Oglinzi în majoritatea lor, conştiente. Oglinzi care îşi ASUMĂ.  
Nu ŞTIU !  
Poate că aşa-i aici, în ROMÂNIA !  
Poate că eu (CARE "eu" ???) trebuia să mă nasc în această ţară ! În acest TIMP.  
Însă, ca noi toţi, şi eu TREBUIA !  
Şi eu "trebuia" ... SĂ CE ?!! Aici este hiba, neputinţa, îndoiala, zbuciumul, CĂUTAREA !  
Eu CRED !  
Dar NU CRED că TOT ce mi s-a "întâmplat" a fost fără SENS.  
De exemplu ... "Mersul" !  
Am învăţat SĂ MERG ! Aşa credem cu toţii, până ne maturizăm. Credem că ştim CEVA. Orice, dar CARE ESTE ! Este prezent, este Funcţie care "lucrează", ori ... NE lucrează !  
Dar, CE ESTE Mersul ? DoarATAT: o CĂDERE veşnică !  
Şi CAD, şi mă "îndrept", şi CAD, şi "mă îndrept", şi CAD şi MĂ ÎNDREPT ...  
Dar, oare ÎNCOTRO mă îndrept ?  
Şi CUM ? ... Şi CÂND ? ... Şi CUI ? ... Şi DE CE ? ... Şi ... CU CINE ? ... Şi ...  
UNDE am ajuns ?  
UNDE sunt ? UNDE eram ?  
Doar VALURI ! Iscate şi "duse" departe, departe, ... departe de mine, de PARTE din mine, ... DEPARTE până la MINE ! Şi m-am rostogolit de TĂVĂLUGUL faptelor mele ! Şi iar cad, şi CAD, şi cad ... departe DIN mine, până la mine, GOLIT, ROST_o_GOLIT !  Aici, VOI ... suntem împreună ! Chiar SUNTEM ? Chiar suntem ÎMPREUNĂ ? Chiar voi ? NU VOI ! Doar EL Voieşte, doar SĂ VREAU să-i DAU Voie !
Ce ESTE cu VOI ? Ce-i CU voi, Oameni BUNI !!!? Voi ..., ce VOIŢI ?
HAI ! ... hai ! ... haideţi să voim împreună DoarATAT: SĂ VREA DOAR EL şi pentru noi !
Dar, eu NU ştiu ! UNDE este ? UNDE-I ? UNDE ... UNDUIEŞTE ? Este la mine ? Este la voi ? Este PRETUTINDENI ?
Simţiţi zbucium ? Simţiţi zbatere ? Simţiţi VĂLUL care UNDUIEŞTE ? De la EL, prin "mine", prin "tine", prin "noi", ÎNAPOI spre SINE ? Multiplicat în Lumină, în Iubire, în Armonie ?
DoarATAT ! Eu sunt doar UN PUNCT ! Vă rog SĂ MĂ IERTAŢI ! Sunt doar PUNCTUL pe care ÎL AFLĂ, căci ... MĂ CAUTĂ ! Mă VREA şi pe mine, punctul ! NIMICUL care TRASEAZĂ !
O infinitate de TRASEE ! Din O INFINITATE de Puncte ! O Infinitate, căci TOATE îi sunt necesare !
Toate ÎMPREUNĂ alcătuiesc TRĂSĂTURA ! Traseul, Trăsura, Drumul, CALEA !
Viermuiala PUNCTELOR, s-a "oprit" şi la mine ! Au făcut "agrafă" ! Cum altfel ? S-au UNIT cu punctul meu, s-au unit PUNCT cu PUNCT, în multiple înlănţuiri, în multiple "agrafe", în multiple : VALURI, VĂLURI ... În VAN ! În Van ? În Zadar ? NU ! Nu-i în VAN ! Nu-i în ZADAR ! Căci ... AU CĂZUT până la mine, pentru ... a mă prinde, pentru a mă CU_PRINDE rostogolirii, frământării. M-au luat şi pe MINE ! Pentru un ALUAT ... dospit.
PASCĂ şi Cozonaci, PASCĂ şi OUĂ, PASCĂ şi VIN ! După DOSPIRE ! DUPĂ dospire !
După ... împărtăşire !
MERSUL, eterna ... Cădere înspre LUMINĂ !
Să Mergem !
SĂ MERGEM SĂ LUĂM LUMINĂ !
~
Cornelius, :)
~
PS: înainte de "rostogolire", MI-A VENIT rândul, de A-I AFLA ... pe cei PREZENŢI ! 

:
(Mai ÎNTÂI însă:

1. =
Elena
 
este "prezentă" DoarATAT: la "cules" ! Oare A CULES ceva ? Căci, de SEMĂNAT ... nu prea seamănă cu "ceilalţi" ! (Căci: N-ARE ... "Profil" !) Eu cred că Dumnezeu ARE diversitate în CREAŢIA SA, însă FIECARE "cărămidă" are PERSONALITATE, este distinctă ! Cei asemenea, cu IUBIRE de Dumnezeu, nu se ... "ASCUND" ! 
Eu, am început să chelesc şi mai am doar 3 dinţi, dar ... AM SPERANŢA prin CREZ ! Sunt încă întristat, că soţia mea a "plecat" înaintea mea ! Dar MAI ALES, sunt îndurerat pentru că era TÂNĂRĂ ! Şi pentru că m-a lăsat SINGUR ! Vârsta noastră însă, doar Dumnezeu ne-o ŞTIE, iar singur cu desăvârşire SUNT, dacă sunt FĂRĂ Dumnezeu, de m-aş afla într-o MARE de Oameni ! , 
 
2. = 

teofil zevedeanu
Despre mine
...Cine sunt eu? Ma intreb... si linistea din jur imi raspunde: Esti plasmuit inlauntru din lumina si intuneric, un pumn de tarana modelat de o mana puternica... esti tu! Cine sunt eu? ...Un punct fara chip, pus aici, in adancuri, de o mana ce vegheaza asupra-mi ... Sunt doar eu!
 teofil zevedeanu = http://www.blogger.com/profile/15718243079227196062
* Teofil-Ionatan Zevedeanu 
Sexul: Masculin 
Ocupaţia: Student 
Locaţia: Anina si Timisoara : Caras-Severin/Timis : România
Clip audio
3. =
gabi 
Linkuri 
 100 Ro
gabi = http://www.blogger.com/profile/13426114773803231651
Sexul: Feminin 
Zodia: Berbec 
Domeniul de activitate: Drept 
Locaţia: Bucuresti : România
Clip audio
 
Vă aştept pe http://razameadesoare.ro, am aflat adineauri (28 Ianuarie 2012~cca. 7:00 AM) This Account Has Been Suspended, referitor la http://razameadesoare.ro; deci (momentan, dar voi mai cauta !) [raza mea de soare] a disparut (probabil cu tot cu Profil) !!!
Am citit Reprimarea.  Apoi, am găsit un dictionar de rime online, căutând şi găsind pe Google ! 
Coborând, m-am poticnit !
Flore = http://www.blogger.com/profile/01344269228051741427
Flore... 
Sexul: Feminin  
Zodia: Scorpion 
Domeniul de activitate: Resurse Umane 
Ocupaţia: Consilier gestiune economica 
Locaţia: Bucuresti : România
5. = 
Paul Gabor
Paul Gabor () = http://www.blogger.com/profile/12566672318165023647
6. =


(nu-mi intra AVATARUL !!!)
7. = a
8. = a 
9. = a 
10. = a 
11. = a 
12. = a 
13. = a 
14. = a 
15. = a 
16. = a 
17. = a 
18. = a 
19. = a 
20. = a 
21. = a 
22. = a 
23. = a 
24. = a 
25. = a 
26. = a 
27. = a 
28. = a 
29. = a 
30. = a 
31. = a 
32. = a 
33. = a 
34. = a 
~,
Rostogolire din acest Blog !

CORNELIUS ROSCA (toate cele "9", avand aceeasi ADRESA de Avatar/Pseudonim, FORMEAZA de fapt UNUL )

~
Unde imi sunt POZELE de la postarile mele ULTIME ? De ce imi apare ALTA POZA, decat aceea pe care o am pusa in "BLA ... BLA ... BLA ... " ? De ce apar CHIAR aici, la aceasta postare CU SPATIU de poza, daca EU NU AM CERUT sa pun poza ?
Va Multumesc ... pentru RE~ Clonare !
Ma mut in Retelele NING !
~
Cornelius, :)

Niciun comentariu: